pén. ápr 19th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatja az “Elnököt a köztársaságnak! Dr. Majtényi Lászlót államfőnek!” civil kezdeményezést

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy nincs az az aljas, igazságtalan vagy ostoba törvény, melyet a jelenlegi kormányzó párt által jelölt köztársasági elnökök alá ne írnának. Akár a magánnyugdíjpénztárak tönkretételéről, az oktatás államosításáról, akár a vallásszabadság megsértéséről, a korrupciót legalizáló törvényekről vagy éppen a Városliget beépítéséről volt szó, minden alkalommal bebizonyították, hogy ha a köztársasági elnök a kormányhoz, a pártjához hűséges, akkor nem jelent valódi kontrollt a hatalom felett.

Egy jogállam mellett elkötelezett, kormánytól független köztársasági elnök viszont féke lehet a kormányzati önkénynek.

Az akadémiai doktor, egyetemi tanár Majtényi László évtizedes tudományos munkássága mellett a közéletben is számtalan tapasztalatot szerzett. Jelenleg is az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, korábban az Alkotmánybíróság tanácsosa, főtanácsosa, 1995-2001 között a Magyar Köztársaság első adatvédelmi biztosa, majd 20 hónapig az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke volt. 2009-es lemondásával az ORTT éléről pedig bizonyította, a jogállami értékeket fontosabbnak tartja a pozíciónál.

Majtényi a Te köztársaságod elnöke lehet. Ahol szabad ember vagy, biztonságban teheted a dolgodat, mert őrködnek a jogaid felett!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom ezért támogatja az “Elnököt a köztársaságnak! Dr. Majtényi Lászlót államfőnek!” civil kezdeményezést, és arra kéri tagjait, szimpatizánsait, valamint minden demokratát és minden olyan civil szervezetet, melyek számára fontos a demokratikus jogállam helyreállítása, írják alá a petíciót, csatlakozzanak a kezdeményezés facebook közösségéhez, és hívják meg rá ismerőseiket is.

http://www.peticiok.com/elnokot_a_koztarsasagnak

https://www.facebook.com/Csakazertis.Dr.Majtenyit.elnoknek

1 thought on “A Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatja az “Elnököt a köztársaságnak! Dr. Majtényi Lászlót államfőnek!” civil kezdeményezést

Comments are closed.